Uspehi naših dijakov

Splošna matura

V spomladanskem roku 2022 je splošno maturo na Šolskem centru Postojna prvič v celoti opravljalo 45 gimnazijcev (v Postojni 37 in v Ilirski Bistrici 8), vsi so bili uspešni, torej je rezultat splošne mature na naši šoli 100 % (na državni ravni je 95,41 %). Splošni uspeh kandidatov naše šole je 21,3 točke, kar je tudi nad slovenskim povprečjem, ki je 20,79.

Vsako leto imamo tudi nekaj zlatih maturantov.

Tekmovanja, natečaji in razpisi

Dijaki se udeležujejo tekmovanj iz znanja na različnih predmetnih področjih na šolskem, regijskem in državnem nivoju, ter vsako leto dosegajo veliko bronastih, srebrnih in zlatih priznanj. Uvrstili smo se tudi na mednarodna tekmovanja in olimpijade, tako smo se udeležili tudi geografske mednarodne olimpijade v Rusiji.

Prav tako sodelujemo na razpisih za raziskovalne naloge (npr. za Krkino nagrado), v zadnjih letih smo dosegli bronaste in srebrne Preglove plakete.

Glede na interese dijakov se udeležujemo tudi različnih natečajev in razpisov na lokalnem, državnem in mednarodnem nivoju, kjer dosegamo tudi lepe rezultate.

Tudi na športnem področju smo zelo uspešni, saj imamo dijake, ki so aktivni športniki in dosegajo vrhunske rezultate na državnem in mednarodnem nivoju. Tem dijakom, preko posebenega statusa, tudi šola omogoča prilagojeno opravljanje obveznosti.


(Število obiskov: 486)
Dostopnost