Dijaki Gimnazije Postojna smo bili v mesecu marcu na enotedenski mobilnosti v okviru projekta »Od zrna do življenja«, Erasmus+  v Galapagarju, ki se nahaja 40 km severno od Madrida. V projektu, ki traja tri leta, sodelujemo  s srednjo šolo Cañada Real. Potovali smo z letalom, nad čimer smo bili vsi navdušeni, saj smo lahko uživali v čudovitem razgledu na Alpe in Pireneje.

V času, ki smo ga tam preživeli, smo se naučili veliko novih stvari in stkali nova prijateljstva. Obiskovali smo šolo, kjer smo imeli delavnice na temo multimedije in naravoslovja. Cilj delavnic je bil razvijanje digitalnih in naravoslovnih kompetenc.  Poleg učenja v delavnicah, smo se učili tudi na terenu in obiskali dve biodinamični kmetiji, kjer smo molzli krave, pasli ovce, spoznali tamkajšnjo gnojenje in proces pridobivanja sira, ki smo ga na koncu tudi pokusili. Namen učenja na terenu je bil predvsem poudariti, kako zelo je pomembno znanje iz področja naravoslovja če se želiš ukvarjati s kmetijstvom, ki je izredno ekološko naravnano. V tednu dni, smo imeli čas in priložnost spoznati tudi njihov šolski sistem.

Dobrodošlico nam je izrekel župan Galapagarja, ki nas je poučil o zgodovini Španije in samega mesta. Popoldneve  smo izkoristili za oglede znamenitosti:  prečudovito prestolnico Španije, Madridantično mesto Segoviasamostan El Escorial in seveda, stadion Real Madrida.

Med bivanjem nas je presenetil tudi sneg, tako smo imeli redko priložnost videti zasneženo Španijo. Kljub slabemu vremenu, si bomo vsi ta teden zapomnili kot izjemno dogodivščino.

Dijaki 3. a in 3. b


(Število obiskov: 105)
Dostopnost